Goede akoestiek in jaren 80-woning

Green Plaster Woonhuis

Vaak kom je er pas achter dat de akoestiek in je woning niet in orde is als je er al woont. Dat was bij Lyke uit Laren ook het geval: in haar net verbouwde jaren 80-woning zorgde weerkaatsend geluid voor veel onrust. Echo Acoustic hielp haar de akoestiek in haar woning te verbeteren en wij vroegen haar naar haar ervaringen.

Eerste resultaten afwachten

“De eerste keer dat wij bij Lyke kwamen, had ze al een aantal offertes voor het verbeteren van de akoestiek in haar woning ontvangen. Onze oplossing was echter de enige die volledig duurzaam was en dat gaf voor haar de doorslag. In eerste instantie wilde ze meer dan alleen de schuine plafonds in haar keuken laten bekleden met onze oplossing, maar ik heb haar aangeraden dit niet te doen en eerst te ervaren wat alleen de bekleding van het plafond voor de akoestiek in die ruimte zou doen. Ze was blij verrast toen inderdaad bleek dat daarmee alle problemen verholpen waren,” vertelt Kevin Bond, eigenaar van Echo Acoustic. 

Lyke verduidelijkt: “We hebben onze jaren 80-woning verbouwd met gebruik van veel harde materialen, zoals glazen puien en een mezzanine boven de keuken waarin een marmeren kookeiland is geplaatst. Het ziet er prachtig uit, maar we konden er niet van genieten, omdat het geluid overal weerkaatste. In een huis met kinderen is het dan al snel een continu geroezemoes en dat is heel vermoeiend. Nadat Kevin en de mannen de plafonds van de keuken en eetkamer met de schapenwol hebben bekleed, zijn deze ruimtes veranderd in een oase van rust waar we graag vertoeven.” 

Je krijgt zoveel meer rust met goede akoestiek

“Inmiddels is het alweer een aantal jaar geleden dat we kennismaakten met Kevin en Echo Acoustic, en we zijn nog steeds ontzettend blij met het resultaat. Sterker nog, Echo Acoustic heeft in de tussentijd al een aantal extra ruimtes voor ons behandeld, zodat de akoestiek er aanmerkelijk verbeterd is. We hebben inmiddels namelijk ook de werkkamer en de nieuwe aanbouw laten doen. Je krijgt zoveel meer rust met goede akoestiek! We kunnen nu echt genieten van samen thuis zijn, maar we zijn nog niet helemaal klaar. In de garage hebben we een plek gecreëerd waar de kinderen feestjes kunnen geven, kunnen gamen of een film kunnen kijken. Daar gaan we de akoestiek nu ook nog verbeteren, zodat dat ook echt een fijne plek in ons huis wordt.” 

“Het duurzame aspect van Green Plaster sprak ons ontzettend aan: een circulair product van schapenwol en een toplaag van cellulose. Dit blijkt het geluid in onze woning ontzettend goed te absorberen. Maar, laten we eerlijk zijn, het esthetische aspect is óók belangrijk. En gelukkig is ook dat dik in orde: het past mooi bij onze plafonds, zodat je er eigenlijk nauwelijks iets van ziet. Het is echt de ideale oplossing voor plafonds: ik denk dat het voor wanden misschien net iets te fragiel is, maar aan het plafond doet het prima zijn werk,” vervolgt Lyke. 

Geen seconde spijt

“We hebben echt geen seconde spijt van onze beslissing de akoestiek in ons huis op deze manier te laten verbeteren. De mensen van Echo Acoustic leveren niet alleen erg goed werk, met merkbaar resultaat, maar zijn ook prettig in de omgang. Ze werken hard, zijn beleefd en werken met gemak om ons gezin heen. Je moet weten dat zij voor iedere ruimte twee keer moeten komen, aangezien het pleisterwerk eerst een tijd moet drogen vóór ze de klus kunnen afronden. De eerste keer zijn ze in totaal drie weken bezig geweest en bij de extra ruimtes twee weken. Maar omdat het zulke fijne mensen zijn, voelde het helemaal niet vervelend om hen in onze persoonlijke leefomgeving toe te laten. Wij zijn in ieder geval ontzettend blij dat we voor Echo Acoustic hebben gekozen,” besluit Lyke haar verhaal. 

Offerte aanvragen